Apopro

Sådan mindsker du børneeksem

Den kløende hudlidelse børneeksem rammer primært børn, men nogle døjer også med lidelsen som voksne. Her giver vi råd mod børneeksem til både børn og voksne.

Gode råd fra apoteket

Vi har samlet vores råd til dig her, så du kan passe godt på din hud

 

Se vores udvalg af produkter mod eksem

Børneeksem, eller atopisk eksem, er en ikke-smitsom sygdom, som giver rød, kløende og nogle gange fortykket hud. Omkring 20 procent af den danske befolkning lider i barndommen af børneeksem. Heldigvis vokser de fleste børn fra det, og efter puberteten er det kun omkring én procent af befolkningen, der fortsat lider af sygdommen.

Børneeksem skifter normalt mellem perioder med aktivitet i sygdommen og perioder uden symptomer. Hvis du eller dit barn har børneeksem, er der nogle ting, du selv kan gøre for at mindske eksemet. Rådene gælder både mellem udbrud og når eksemet er aktivt. Farmaceut hos Apopro online-apotek, Imran Asli Biyik fortæller:

Undgå parfume

Parfume kan irritere huden. Undgå derfor så vidt muligt parfume, for eksempel i shampoo, sæbe, creme og vaskemiddel.

Undgå tøj af uld

Uld kan kradse og irritere huden. Syntetisk tøj kan have samme effekt, da det kan være svært for huden at ånde igennem. Brug i stedet tøj af bomuld.

Tag korte bade og undgå varmt vand

Lange, varme bade kan udtørre huden. Tag derfor korte bade og skru lidt ned for temperaturen.

Brug creme

For at forhindre at huden udtørres, kan det være en god idé at bruge en creme. Vælg en fugtgivende creme om sommeren og skift til en federe creme om vinteren. Påfør cremen efter badet, hvor huden lettere tager imod den.

(Børn) Skær maden ud i små bidder

For mindre børn kan det være en god idé at skære maden ud i små, mundrette hapser. Meget frugt indeholder syre, og det kan irritere huden omkring munden. Små bidder gør det lettere for barnet at få maden i munden uden at ramme huden omkring. I svære tilfælde behandles børneekseme med binyrebarkhormon-creme og i meget svære tilfælde med tabletbehandling med immundæmpende medicin.

Gode råd fra apoteket

Undgå så vidt muligt ting, som erfaringsmæssigt forværrer eksemet, for eksempel parfume, uldtøj og lange, varme bade. Brug en fugtighedscreme om sommeren og brug en federe creme om vinteren.

Skrevet af farmaceut hos Apopro online-apotek, Imran Asli Biyik

Har du brug for hjælp?