Apopro

Hold babyens hud blød

Babyhud er en fløjlsagtig hud, som ikke kun er ny og uforstyrret, men også meget tyndere end hos voksne. Dette gør babyens hud ekstra skrøbelig og følsom over for ydre belastninger som fugt, varme og kulde

Gode råd fra apoteket

Hold babyhuden blød, med hjælp fra enkle produkter

 

Eksempel på babyolie

Eksempel på zink creme

Eksempel på olie ved bleskift

Eksempel på creme mod eksem

Som udgangspunkt er babyhud indrettet således, at den i et godt stykke tid kan holde sig selv fugtig. Det sørger talgkirtlerne blandt andet for. Dog kan der med tiden opstå rifter og kløe på babyens hud, som gør, at der skal laves en behandling. Behandlingen foregår med babyolie og tykke cremer, som påsmøres babyens hud. Det kan også være en fordel at hælde lidt babyolie i vandet, når babyen skal vaskes.

Babyhud er en fløjlsagtig hud, som ikke kun er ny og uforstyrret, men også meget tyndere end hos voksne. Dette gør babyens hud ekstra skrøbelig og følsom over for ydre belastninger som fugt, varme og kulde. Derfor er det godt at gennemgå, hvad der ligger hjemme i skabet på badeværelset, når det kommer til at pleje babyens hud.

Der kan nemlig nemt opstå problemer med huden hos babyer med tør og sprækket hud, irritation i hudfolder under hagen og lysken ved ble-kanten. Hvis du er opmærksom og håndterer problemerne på et tidligt tidspunkt, har de fleste ting en tendens til at være selvhelende.

Tør og ru babyhud

Hvis babyens hud er tør og ru, kan du med fordel vaske med en blødgørende babyolie eller hælde olie i badevandet. Babyolie er også effektiv, hvis barnet har et sår i øjenbrynene eller hovedbunden. Her er det vigtigt at have tålmodighed. Såret er helt ufarligt, men hvis der er dannet eksem, kan det tage helt op til to år, før barnet har sluppet af med det. Masser olien i det krævede område, og lad det arbejde natten over.

Fugt og tætsiddende bleer

Noget der er meget almindelig hos babyer, er, at det bliver så varmt og fugtigt i hudfolderne, at der kommer små udslæt eller sår. Det bedste du i så fald kan gøre, er at tørre området og forsøge at lufte området så meget som muligt og smøre med en beskyttende salve. Dette kunne være zinksalve.

For at holde fugtigheden væk fra huden kan der påføres krops-pulver på det berørte område. Det samme er tilfældet, hvis ballerne er blevet røde med tætsiddende bleer og intens vask.

Revner i babyhuden

Nogle gange kan der opstå revner i huden uden nogen grund og med skånsom behandling, helbreder de sig normalt, men hvis det begynder at bløde, bør du kontakte din sundhedsplejerske eller læge om råd.

For at reducere kløe, der opstår, når huden er irriteret, er Decubal og Inotyol eksempler på fedtede cremer, som både behandler og forebygger mod sår og revner. Hvis irritationen og kløen er overgået til eksem, kan der være behov for produkter, der fokuserer på selve helingsprocessen.

Har du brug for hjælp?